FŐOLDAL ADATMENTÉS ÁRAINK ELÉRHETŐSÉG
NC system data recovery

REFERENCIÁK - Speciális hibák

<<Vissza a referenciák főoldaláraMentés speciális hibával rendelkező winchesterről (WD200EB-00CPF0) 20GB Western Digital HDD.

Ez az eset több szempontból is érdekes.
A története úgy kezdődött a mi számunkra, hogy a Kreatív Profit Kft képviselője felkeresett minket telefonon, hogy van egy régi, meghibásodott PC HDD-je, amit most tudott visszaszerezni hosszas adatmentési próbálkozások után egy másik cégtől.
Ügyfelünk jelezte, hogy a HDD nem szokványos állapotban van, ugyanis szétszedték.
Erre mondtam telefonon, hogy az még nem "katasztrófa", hiszen számos esetben végeztünk már olyan adatmentést, ahol az elektronikát előzőleg leszerelték vagy akár a tisztateret megbontották, persze ezek mind mind emelik az kivitelezési költségeket....
Ügyfelünk rögtön meg is jegyezte, hogy ez azért nem "annyira" van szétszedve, hanem konkrétan darabokban van!
Ráadásul nem 1 HDD van a csomagban, hanem 2, mivel a korábbi cég megpróbálta a régi üzemelő RAID tömbben még hamarabb tönkrement HDD-t felhasználni alkatésznek ehhez az adatmentéshez!
Ezek után már semmi jóval nem tudtuk kecsegtetni az ügyfelet, mivel ha ennyire szétszedték, akkor bármi elképzelhető, akár még az is, hogy nem is a saját adatait tartalmazó korongok vannak a driveban!
De a sok ellenérv és magas költségekkel való "ijesztegetéssel" sem sikerült az ügyfelet elriasztani, hajthatatlan volt, mert valaki konkrétan ajánlott minket, akinek szintén sikeresen visszanyertük már az adatait...

Nemsokára személyesen be is hozta, -sürgősségi bevizsgálást kérve- a konkrétan "egységcsomag" jellegűnek kinéző alkatrész-halmazt...
Meg voltunk lepődve rajta, mert egyrészt nem csak szétszerelve volt, de még a CHIP-ek is le voltak melegítve a panelről, sőt azt sem lehetett tudni, hogy melyik panel, illetve melyik CHIP melyik mechanikához való!
Ráadásul az is kiderült, hogy a dobozban egy 3. fejszerkezet is jelen volt, ami azt is jelentette, hogy akár egy 3. ismeretlen drive alkatrészei is keveredhettek az előző kettőhöz!
Ekkor ismét tanácsoltam a megrendelőnek, hogy inkább ne is fizessen bevizsgálási díjat, mert nagyobb a valószínűsége annak, hogy a sok korábbi műhiba miatt nem lesz eredményes a munka és feleslegesen verné magát költségekbe....
De ő továbbra is hajthatatlan volt!

A bevizsgálás során, mivel semmilyen egyértelműen kizáró okot nem találtunk, egy részletes írásos szakvélemény és árajánlat következett, melyet a megrendelőnk végül hosszas vívódás után el is fogadott....

Pár nap múlva, az adatmentés nem kevesebb, mint 100.00 % -os sikerességgel zártuk.

Megrendelőnk szerint a korábbi cég véleménye az volt, hogy kevesebb, mint 5% az esély arra, hogy bármelyik adatmentő is bármit ki tud hozni ebből a HDD-ből...
Gondolom, mondanom sem kell, hogy mennyire nagy örömmel fogadta a hírt a nem keveset kockáztató megrendelő....

A véleménye, a saját szavaival egy ajánlás formájában itt olvasható: >>> Ajánlások >>>

Az eredeti hiba egyébként a régi számítógép tápegysége miatt keletkezett.
Ugyanis az adatmentés során sorban azonosítanunk kellett az alkatrészeket és ezek után kiderült, hogy túlfeszültség végzett az egyébként is tekintélyes korú HDD-vel....


Ügyintéző és kivitelező:
Haar János
2013. 06. 10.
Adatmentés speciális hibákkal rendelkező hdd-ről #2

A Flash'4 Kft. felkéréséből végeztünk helyreállítást egy olyan hdd-ről, amit az elsők között szereltek annak idején kísérleti folyadék-csapággyal.
A pár év alatt a csapágy egyszerűen "kiszáradt", és a lemez rezonálni kezdett benne, amitől a pozícionáló elektronika nem tudta megfelelően pozícióba állítani az olvasófejet, a vibrálás miatt pedig a lemez felülete is enyhén sérülni kezdett.
Mivel a drive indításakor nem volt képes az SA területet beolvasni, ezért mindíg az SA felett járt az olvasófej, tehát a sérülés azt a területet érte leginkább.

Az adatmentést az MHA, majd a lemez kiszerelése után a hiányzó folyadék pótlásával tudtuk csak megoldani, mivel másik ilyen kisérleti modellünk nem volt a készletünkben.
Az összeszerelés és az SA terület helyrehozása után egy teljesen 100%-os adatmentés következett.
A megrendelő kérése szerint 24 óra alatt végeztünk vele.

2008. 09. 10.
Adatmentés speciális hibákkal rendelkező hdd-ről

A Miskolci Metz Művek felkéréséből végeztünk helyreállítást egy olyan hdd-ről, amivel már mások is próbálkoztak.
Az eszköz, amikor beérkezett, az elektronikája le volt égve, a fej-előerősítő fokozat zárlatos volt, a mechanikát már korábban szétszerelték, a fejszerelvényt kicserélték, és a lemezt is kiemelték az eszközből.
Az MHA ki és beszerelésénél további károkat okoztak a lemez felületén, aminek következtében az SA (firmware) terület olvashatatlanná vált.
A lemez pozícióba forgatása után a megfelelő fejszerelvény alkalmazásával kijavítottuk az SA javítható részeit, de ez nem volt elegendő, mivel a terület túlságosan sérült volt, ezért "jumpstart"-ot kellett alkalmaznunk loader segítségével amit az olvasható részekből szerkesztettünk össze.
A hibás szektorok kihagyása után FS rekonstrukció segítségével majdnem 100%-os (>99.995%) -os eredménnyel záródott az adatmentés.

2008. 07. 16
Az oldalon szereplő logók a gyártók tulajdonát képezik, minden jog fenntartva. © 2003-2010 NC-Systems Hungary Kft..