FŐOLDAL ADATMENTÉS ÁRAINK ELÉRHETŐSÉG
NC system data recovery

BACKUP - RESTORE RENDSZEREK

Backup - Restore (mentés és visszatöltés) rendszereink típusai és módozatai igen sokfélék.
Megoldásaink legjelentősebb része mind egyedi konfigurációban készül, így nem is kívánjuk felsorolni a módozatokat, mindössze néhány közkedvelt lehetőséget.

Legkisebb csomag:

Legkisebb csomagunk mindössze 1 db plusz HDD-ből és a felhasználó gépére telepíthető egyszerű időzítő programból áll, ami automatikusan átmásolja az előre beállított helyekről a file-okat a megfelelő időpontokban, akár naponta automatikusan a háttérben megvalósítva mindezt.

Nagyobb családba tartozik a NetCenter fejlesztésű Gladiátor project kiszolgáló server legtöbb konfigurációja, mely a következőket kínálja kis- és középvállalatok számára:


Gladiátor projekt, mint Backup - Restore rendszer


- UPS (a hálózat felől érkező feszültségtüskék kivédése érdekében, valamint hálózatkimaradás okozta adatveszteség elkerülése érdekében.)
- Szervergép hardware konfigurációja, igény esetén több számítógépből a redundancia miatt. (nem részletezzük a konfigurációt, mert mindenki számára az optimálisat tervezzük meg, számítjuk ki.)

Processzorok száma 1 - 16db
CPU FSB: 800 - 1333MHz
RAM: 512MByte - 8GByte

Hálózati csatlakozás:
Gigabit Ethernet Optikai vagy réz érpárakon, 1 től 8 portig. / szervergép ( + switch)
HDD: 2x250 GB - 32 TByte -ig!
(1 gépen belül, vagy NAS-rendszerben akár 256 TByte egyben levő terület kapacitásig!) HDD csatolási lehetőségek: IDE, SATA-II, SCSI, SAS, Ethernet Storage (Gigabit Network)
Storage tömbök: RAID1, RAID4-5, RAID 6 és RAID 10

- Operációs-rendszer:
* Jogtiszta FC Linux licenc (valódi 64bit) 2.6.xx-es egyedi, legfrissebb + egyedi javításokat tartalmazó SMP kernel, hardware-re optimalizálva!
* Bitmap-es RAID, gyors resync lehetőséggel
* Cipher által maszkolt fájlrendszer (idegen kéz által használhatatlan adatok, bootoláskor jelszó-kulcs kérése)
* FTP, Samba 3.x megosztás, hosszú fájlnevekkel, felhasználókezeléssel
* DHCP, NAT, Port-forward, Port szűrés (pl. csak egy bizonyos program internetre engedése)
* Speciális NetCenter által fejlesztett tűzfal, internetmegosztási lehetőséggel.
* Távoli management, kontroll, hozzáférhetőség (igény szerint)
* Napi automatikus backup tömörítve CRC ellenőrzéssel vagy csak másolva, igény szerinti napos görgetésekkel, automatikus kimásolás USB-s HDD-re vagy DVD íróra (igény szerint)
* igény szerint nyomtató kiszolgálóként is üzemelhet
* RAID redundancia vesztés esetén automatikus E-mailküldés (meghibásodott HDD esetén)
* HDD-k folyamatos monitorozása! (NetCenter-fejlesztés) sok esetben előre jelzi (E-mailt küld) a rendszer, ha valamelyik HDD reallokációs tartalékai kezdenek kimerülni, valamint ha a mechanika rendellenes értékekkel dolgozik.
* UPS jelének figyelése, automatikus leállítás, E-mailküldés * Belső meghibásodást megelőző HDD védelmi áramkör a maximális biztonság érdekében!

A rendszer képes élő adatbázis biztonságos hostolására, ebben az esetben nincsen szükség az adatok rendszeres felmásolására.
Amennyiben a biztonság ezt megköveteli, a rendszer üzemelhet hálózati háttértárként is, ahová az adatok automatikusan arhiválásra kerülnek a kliens gépekről az előre megadott rendszeres időpontban vagy kézzel indítva.
A rendszer minden nap (célszerűen éjjel) az összes megjelölt adatot összecsomagolja, CRC ellenőrző összeggel ellátja, valamint napi vagy heti görgetéssel a kívánt időtartamig tárolja, majd a határidő leteltével automatikusan törli azokat, hogy a hely ismét felszabadulhasson.

A Cypher-rel maszkolt FS miatt még illetéktelen eltulajdonítás esetén sem használhatóak fel a rajta tárolt adatok!
A rendszert kimondottan biztonsági központnak terveztük.
Minden funkciója kimodottan betörési szempontból kitesztelt és megbízható elemeket tartalmaz.
A rendszerhez való hozzáférés SSL alapú, tehát még a lokális hálózaton sem férhet senki sem hozzá a kritikus hozzáférési kulcsokhoz, jelszavakhoz.

Sem a rendszer használata közben, sem annak meghibásodásakor nem következhet be adatveszteség!
Ha a rendszert teljes redundanciával kérik, akkor Cluster rendszerben is tudjuk kivitelezni, ami még meghibásodás esetén sem okoz üzemi kimaradást. Valamint a Cypher-maszkolás miatt, ha ellopják a gépet, az adatokhoz nem lehet majd hozzáférni.
Az oldalon szereplő logók a gyártók tulajdonát képezik, minden jog fenntartva. © 2003-2010 NC-Systems Hungary Kft..