FŐOLDAL ADATMENTÉS ÁRAINK ELÉRHETŐSÉG
NC system data recovery

REFERENCIÁK - Adatmentés önkormányzatoknak

<<Vissza a referenciák főoldaláraAdatmentés RAID5 tömbről (5x36GiB SCSI)

Ezt a HDD-t a Gyöngyösi Polgármesteri Hivatal hozta be adatmentésre.
Egy időszakos biztonsági másolat közben következett be az az esemény, hogy a szerver váratlanul lefagyott. (kékhalál)
Az újraindítás során azt tapasztalták, hogy a RAID adapter az 5 hdd-ből 3-at off-sync-nek jelölt és nem engedett semmit sem tenni, csak a tömb darabjait törölni, és újrainicializálással ismét létrehozni a tömböt, ami persze teljes adatvesztéssel is járt volna.
Az ottani informatikus mindent bevetve megpróbálta a hibát orvosolni, segítségül hívta még a HP magyarország képviseletét is, de végül, amikor már 5 napja több száz ember nem dolgozott a Polgármesteri hivatalban, úgy döntöttek, hogy szakemberhez fordulnak...

Akkor már igen égető volt a probléma, mert ugye nagyon le voltak maradva a munkákkal, ezért sürgősségiként igényelték a szolgáltatásunkat.
A RAID szimulációt FS konzisztencia ellenőrzés követet, ami után FS rekonstrukcióra is szükséges volt.
Az eredményt másnap, kb 20 óra elteltével már át is adtuk az informatikusnak, aki nem is tudott benne hibát találni végül.
A sikeresség közel 100%-os lett.
Mivel a bevizsgálás során megállapítottuk azt is, hogy a régi SCSI hdd-k nem valami fényes állapotban vannak, így javaslatot tettünk az eszközök cseréjére is.
Az informatikus ezt meg is értette és el is fogadta, ezért már az új hdd-ken adtuk át a lementett adatokat másnap.

2008. 12.10.
Mentés mechanika javítással

Ezt a hdd-t a Nyergesújfalui Önkormányzat hozta be adatmentésre.
Az eszközt túl sokáig használták a javasolt 2 éves időszakhoz képest, és pont egy biztonsági mentés közben hibásodott meg.
A bevizsgálás során megállapítottuk, hogy az eszköz fejeit tartó rugók az idő múlásával elgyengültek, és a végén már nem volt képes a megfelelő távolságot beállítani a fej és a lemez között. (a légpárna túlságosan elemelte a fejet a lemeztől.)
Az eszközön a fejek cseréje után egy FS rekonstrukciót is végre kellett hajtani, mivel a FAT32-es FS sérült volt rajta a félbemaradt biztonsági másolat valamint a rendellenes fej-távolság miatt.
Az adatok sérülten és csak részlegesen kerültek a lemezre, de azokból pont össze lehetett állítani a megrendelő számára szükséges adatbázist.

2007. 05. 03.
Az oldalon szereplő logók a gyártók tulajdonát képezik, minden jog fenntartva. © 2003-2010 NC-Systems Hungary Kft..