FŐOLDAL ADATMENTÉS ÁRAINK ELÉRHETŐSÉG
NC system data recovery

REFERENCIÁK - Adatmentés 24 óra alatt

<<Vissza a referenciák főoldaláraAdatmentés RAID5 tömbről (5x36GiB SCSI)

Ezt a HDD-t a Gyöngyösi Polgármesteri Hivatal hozta be adatmentésre.
Egy időszakos biztonsági másolat közben következett be az az esemény, hogy a szerver váratlanul lefagyott. (kékhalál)
Az újraindítás során azt tapasztalták, hogy a RAID adapter az 5 hdd-ből 3-at off-sync-nek jelölt és nem engedett semmit sem tenni, csak a tömb darabjait törölni, és újrainicializálással ismét létrehozni a tömböt, ami persze teljes adatvesztéssel is járt volna.
Az ottani informatikus mindent bevetve megpróbálta a hibát orvosolni, segítségül hívta még a HP magyarország képviseletét is, de végül, amikor már 5 napja több száz ember nem dolgozott a Polgármesteri hivatalban, úgy döntöttek, hogy szakemberhez fordulnak...

Akkor már igen égető volt a probléma, mert ugye nagyon le voltak maradva a munkákkal, ezért sürgősségiként igényelték a szolgáltatásunkat.
A RAID szimulációt FS konzisztencia ellenőrzés követet, ami után FS rekonstrukcióra is szükséges volt.
Az eredményt másnap, kb 20 óra elteltével már át is adtuk az informatikusnak, aki nem is tudott benne hibát találni végül.
A sikeresség közel 100%-os lett.
Mivel a bevizsgálás során megállapítottuk azt is, hogy a régi SCSI hdd-k nem valami fényes állapotban vannak, így javaslatot tettünk az eszközök cseréjére is.
Az informatikus ezt meg is értette és el is fogadta, ezért már az új hdd-ken adtuk át a lementett adatokat másnap.

2008. 12.10.
Adatmentés RAID5 tömbről (3x36GiB SCSI)

Ezt a RAID-tömböt a Nagykanizsai Thúry György Kereskedelmi Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakképző Iskola hozta be adatmentésre.
Az ügyfél elmondta, hogy a számítógép, ami az iskola egyik fő kiszolgálója volt, elkezdett belassulni, és újraindították emiatt.
Az eredeti hibája egy bad sectoros SCSI 36 Gigabyte-os hdd volt, amit az informatikus meg is próbált kicserélni.
A csere után a RAID kártya egy másik hdd-t is hibásnak mutatott.
Ekkor megpróbálták visszatenni az eredeti hibás hdd-t, de ez a művelet sem vezetett eredményre, a RAID kártya innentől már nem fogadta vissza a már eltávolított hdd-ket.

Szerencsére nem próbálkoztak vele tovább, hanem még időben segítséget kerestek, és meg is találták.
Az adatmentést "degraded" RAID5 szimulációval valósítottuk meg 100%-os sikerességgel.

2008. 12.02.
Adatmentés speciális hibákkal rendelkező hdd-ről #2

A Flash'4 Kft. felkéréséből végeztünk helyreállítást egy olyan hdd-ről, amit az elsők között szereltek annak idején kísérleti folyadék-csapággyal.
A pár év alatt a csapágy egyszerűen "kiszáradt", és a lemez rezonálni kezdett benne, amitől a pozícionáló elektronika nem tudta megfelelően pozícióba állítani az olvasófejet, a vibrálás miatt pedig a lemez felülete is enyhén sérülni kezdett.
Mivel a drive indításakor nem volt képes az SA területet beolvasni, ezért mindíg az SA felett járt az olvasófej, tehát a sérülés azt a területet érte leginkább.

Az adatmentést az MHA, majd a lemez kiszerelése után a hiányzó folyadék pótlásával tudtuk csak megoldani, mivel másik ilyen kisérleti modellünk nem volt a készletünkben.
Az összeszerelés és az SA terület helyrehozása után egy teljesen 100%-os adatmentés következett.
A megrendelő kérése szerint 24 óra alatt végeztünk vele.

2008. 09. 10.
RAID5 Tömb rekonstrukció 5db SCSI hdd-ből

A Core Systems Informatikai KFT megbízásából 24 óra alatt kellett ezt a RAID5 tömböt helyreállítani, mert egy váratlan áramszünet 2 hdd-t egyszerre ejtett ki a raid szinkronjából.
A hardveres raid egy adaptec kártya segítségével volt létrehozva, ami az aszinkron tömb észlelésekor a hozzáférést letiltotta, nem engedett még Readonly módban sem hozzáférni sem a tömbhöz, sem pedig a lemezekhez egyenként.
Semmilyen lehetőséget nem engedett, csak az összes eszköz törlését és a raid tömb ismételt összeállítását újraformázással.
A kártyáról való leválasztás után raid rekonstruckió következett, amely segítségével image másolatokat képeztünk a kártya headerjeit eltávolítva a lemezekről, majd Readonly módban logikai úton összeállítottuk a 'dirty' tömböt. A tömb összeállítása után egy új adathordozóra lett egy másolat készítve, amin elvégeztük a Windows NT filerendszer integritásának helyreállítását.
Az ügyfél péntek este adta le a munkát, vasárnap reggel már át is adtuk a >600GB-os ép tömböt.

2008. 04. 11.
Az oldalon szereplő logók a gyártók tulajdonát képezik, minden jog fenntartva. © 2003-2010 NC-Systems Hungary Kft..